Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Összeszorult szívű misszionáriusok: fegyveres bandák templomokat és kórházakat támadnak meg 

„Minden évben történik valami súlyos dolog; idén, és az év még nem ért véget, nem voltak se földrengések, se ciklonok, de egy hallatlan erőszakhullám söpört végig az országon, ami bizonytalanságot, félelmet, nyomort, éhínséget és kétségbeesést okozott, és még a kolera is visszatért, ami főleg gyermekeket ölt meg.”

Adjatok az éhezőknek. A ferences irgalom sarja az orosz tél zimankójában 

„Hozz egy kilót” – így hívják idén is az élelmiszerek gyűjtését, amit a moszkvai ferencesek indítottak, hogy segítsék azokat az embereket a fővárosban, akik nehezen tudják beszerezni a mindennapit.

Zankey Handuriya: a gyermekek csillaga, a reménységnek egy kis fénye a kis nem látók számára 

Nigerben vak és szegény gyermekekkel foglalkoznak szerzetesek és önkéntesek.

Advent időszaka a megbocsátásé és a békéé a koreai félszigeten 

 Advent ideje a megfelelő időszak a megbocsátáson, a békén, a kiengesztelődésen és azon való elmélkedésre, hogy cselekedjünk annak érdekében, hogy Észak- és Dél-Korea újra párbeszédet folytasson egymással és közeledjen egymáshoz.

Szolgálni a szegényeket, harmóniában a muzulmánokkal: élni a Krisztusba vetett hitet Indonéziában 

Yogyakarta városában, ahol virágzik az egyetem és más oktatási intézmények, katolikus és muzulmán diákok együtt tanulnak és a szegényeket gondozzák.

 

A Propaganda Fide 400 éve: kérjük Istentől a szilárd hit ajándékát, az első misszionáriusok példája nyomán 

„Van olyan szilárd a hitünk, mint országunk első misszionáriusainak?” – kérdezte Mons. Damian Denis Dallu, Songea érseke és a tanzániai PMM igazgatója, a Hitterjesztési Kongregáció alapításának 400. évfordulója alkalmából tartott ünnepi szentmise keretében tartott szentbeszédében.

A hit lényege: hithirdetés „suttogva” 

A 35 éves mongol Chamingerel, aki ma az ulánbátori apostoli prefektúra pasztorációs irodáját koordinálja, járatos a digitális technológiákkal való bánásmódban és több nyelven beszél.

Krisztus tanúit keresve Pauline Jaricot nyomában 

Hárman tesznek tanúságot abban a videófilmben, amit a svájci PMM nemzeti igazgatósága készített, a „Pauline keresése” c. kezdeményezés keretében.

 

Pauline Jaricot Élő Rózsafüzére egy alkalmazásban 

„Azt akarom, hogy mindennap mondjátok a rózsafüzért a Rózsafüzér Királynéja tiszteletére”: így mondta a fatimai Szent Szűz, aki megjelent a 3 gyermeknek, kérve az egész világot, hogy imádkozzák a rózsafüzért. A rózsafüzér állandó imája az egyház missziójáért Pauline Jaricot lelkiségének és cselekedeteinek kiindulópontja volt, ő alapította meg a Hitterjesztés Művét. Lyonban május 22-én avatták boldoggá.

Pauline Jaricot nyomában 

A helyek történeteket mesélnek: múlt ősszel adományozók és alapítók egy kis csoportja útnak indult a német Pápai Missziós Művekkel együtt a missziós laikus mozgalom gyökerei és Pauline Jaricot életének állomásai felé.

Küldetésünk van a világban – gyermekmisszió és gyűjtés a Szent Miklós-iskolában 

Több százezer forintot gyűjtöttek a szentmiklósos diákok társuk, az öt éve éber kómában élő Vince javára október 6-án. Ezen a napon harminchét diákot iktattak be a Szent Gyermekség Művének missziós gyermekei közé.

Missziós tábor Fidelis nővérrel 

2021. július 2-6. között került megrendezésre a tábor Délvidéken, Nagybecskereken. Idén a makói és nagybecskereki gyermekek közösen vettek részt rajta. Célunk az volt, hogy a két közösség jobban megismerje egymást, a közösen átélt élmények segítsék kapcsolataik alakításában, mélyítésében. A lelki programok, imádságok, napi Szentmise formálja, erősítse hitüket, valamint az összetartozás, magyarságtudat – hova tartozás is fontos része volt napjainknak.

Fidelis nővér beszámolója következik.