Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 2018 

2018. január 15.

Csíksomlyói pünkösdi búcsú az ifjúság évében, lengyel pálos szerzetes homíliájával – az erdélyi ferences rendtartomány sajtóközleménye

“A szüzesség megőrzése a házasságig egy biztosíték a hűségre" – Hodász András atya 

2018. január 08.

Hodász András atya – Sípos Zoltán társaságában – az ECHO TV Terc című műsorába kapott meghívást, amelynek témája a pornográfia és a szexualitás volt.

ITT AZ IDEJE EGY ÚJ SZEXUÁLIS FORRADALOMNAK! 

2017. november 14.

Sokáig gondolkodtam, hogy megszólaljak-e az elmúlt hetek botrányai kapcsán. Nehéz ugyanis ezekben a pillanatokban bölcsen és empátiával fogalmazni, főképp újat mondani, de egy szempont, jobban mondva, egy kérdés feltevése hiányzik számomra az interneten olvasható cikkekből: hogyan jutottunk el idáig, és most mi a teendő? Erre szeretnék adni egy lehetséges választ.

Hodász András atya írása

Az Ifjúsági Missziós Társulat 2017. szeptemberi találkozójáról 

2017. október 17.

Nagyon szerencsésnek tudhatom magam, hiszen részt vehettem az IMT-s (Ifjúsági Missziós Társulat) hétvégén.

Országos imaest a tisztaságért 

2017. október 09.

Budapesten és sok más vidéki és határon túli városban megrendezésre kerülő imaest célja, hogy meghívja a fiatalokat a közös imára. Azért imádkozunk, hogy a párkapcsolatban élő fiatalok boldogan dönthessenek a tisztaság mellett.

Szárnypróbálgatás 

2017. október 05.

A Pápai Missziós Művek egyik nyitott közössége, az Ifjúsági Missziós Társulat (IMT) idén új feladatot kapott.

Már működik a 2019-es panamavárosi Ifjúsági Világtalálkozó internetes oldala 

2017. augusztus 21.

Július 31-én, hétfőn aktiválták a közép-amerikai Ifjúsági Világtalálkozó weboldalát: www.panama2019.pa címen. Öt nyelven érhető el: spanyol, angol, francia, olasz és portugál nyelven találhatnak információkat az oldalon. A honlapon elindult a visszaszámlálás a 2019 januárjában megrendezésre kerülő nemzetközi eseményre. Láthatók a nyitónapig hiányzó napok, órák, percek és másodpercek számai. Nem véletlenül választották a július 31-i dátumot a weboldal elindításához. Egy éve ekkor jelentette be ugyanis Ferenc pápa a krakkói Ifjúsági Világtalálkozón a következő helyszínt.

Diakonus és pappá szentelések 2017-ben 

2017. június 08.

Imádkozzunk meglévő és új hivatásokért, nemzetünknek nagy szüksége van a megszentelt életet élő és a magyar közösséget szolgáló személyekre,
Idén 19 újmisés pappal bővül egyházunk papi közössége. Egyházmegyei bontásban, idő és helyszín adatokkal.

Ifjúsági Misszió eseményei a 2016-2017-es tanévben 

2017. május 25.

Egy év szünet után 2016. november 25. és 27. között ismét közösségi hétvégét tartott a Szent Péter Apostol Műve, azaz az Ifjúsági Missziós Társulat a budapesti Rózsafüzér Királynéja templomban.

Én vagyok az igazság! Nagymarosi Ifjúsági Találkozó május 20-án 

2017. április 24.

2017. május 20-án kerül sor a következő Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra, amely egészen különleges lesz: ezen a tavaszi alkalmon az alapítását tavaly ünnepelt Domonkos Rend lesz a házigazda; a téma pedig mi más, mint ami minden domonkos testvér és nővér küldetésének középpontját jelenti: az Igazság.

A következő szinódus főszereplői a fiatalok lesznek 

2017. április 10.

Virágvasárnap, az egyházmegyei ifjúsági világnap vigíliáján Ferenc pápa a legősibb római Mária Bazilikában, a Salus Populi Romani, a Római Nép Üdvössége kegyképe előtt imádkozott Róma és Lazio tartomány fiataljaival, megkezdve a 2018-ban esedékes szinódus és a 2019-es panamai Ifjúsági Világtalálkozó felé vezető utat.