Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Budapesti egyetemistákkal találkozott az apostoli nuncius 

2019. február 25.

Február 21-én, Szent Péter apostol székfoglalása ünnepének előestéjén Michael A. Blume SVD érsek, apostoli nuncius meglátogatta új közösségi termükben a fővárosban tanuló és hetente összejövő katolikus egyetemistákat.

Ferenc pápa a fiatalokhoz: Jézus nem akarja, hogy a kispadon maradj! 

2018. szeptember 17.

Szeptember 15-én este, palermói látogatásának utolsó programjaként a szicíliai fiatalokkal találkozott a Szentatya, és rögtönzött beszédében az általuk feltett három kérdésre válaszolt. Ferenc pápa beszédének teljes fordítását közreadjuk.

Október 14-én a pápa szentté avat egy XIX. századi fiatal olasz munkást: Nunzio Sulpriziót 

2018. augusztus 01.

Ferenc pápa a csütörtök délelőtt megtartott konzisztóriumon bejelentette: az 1836-ban, 19 éves korában elhunyt olasz fiatalt az őszi szinódus során avatja szentté (az őt 1963-ban boldoggá avató) VI. Pállal és Romero érsekkel együtt. Nunzio Sulpriziót gyermekkorától kezdve kizsákmányolta kovács nagybátyja, ő pedig nagy hittel fogadta el a csontrákkal járó szenvedéseket.

Ima tanulás és vizsga előtt 

2018. május 20.

Ima tanulás és vizsga előtt

A fiatalon meghalt Carlotta Nobile, a betegségben való lelki újjászületés csodája 

2018. április 18.

Carlotta Nobile (1988. december 20., Róma – 2013. július 16., Benevento) hatalmas bátorságról tett tanúságot, amikor rákos betegséggel, melanomával küzdött. Élete utolsó hónapjait mély hittel és életörömmel élte. 24 évesen halt meg.

Ifjúsági Missziós csoport zarándokol az idei Csíksomlyói Búcsúra! 

2018. április 09.

Az Ifjúsági Missziós társulat közössége nagy lelkesedéssel készül az idei Csíksomlyói Búcsún részt venni. A zarándoklat egyik missziós küldetése, hogy adományokkal segítik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthonát, ami a zarándoklat szállása is lesz egyben.

Fiatalok elő-szinódusi záródokumentuma: Örömteli, hiteles és interaktív egyházat szeretnénk! 

2018. március 27.

A virágvasárnapi szentmise végén, az Úrangyala imádság előtt egy panamai fiatal nyújtotta át Ferenc pápának azt a 14 oldalas záródokumentumot, melyet egyhetes megfeszített munkával készítettek, hogy segítsék a püspököket a róluk, fiatalokról szóló októberi szinódus során. 

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 2018 

2018. január 15.

Csíksomlyói pünkösdi búcsú az ifjúság évében, lengyel pálos szerzetes homíliájával – az erdélyi ferences rendtartomány sajtóközleménye

“A szüzesség megőrzése a házasságig egy biztosíték a hűségre" – Hodász András atya 

2018. január 08.

Hodász András atya – Sípos Zoltán társaságában – az ECHO TV Terc című műsorába kapott meghívást, amelynek témája a pornográfia és a szexualitás volt.

ITT AZ IDEJE EGY ÚJ SZEXUÁLIS FORRADALOMNAK! 

2017. november 14.

Sokáig gondolkodtam, hogy megszólaljak-e az elmúlt hetek botrányai kapcsán. Nehéz ugyanis ezekben a pillanatokban bölcsen és empátiával fogalmazni, főképp újat mondani, de egy szempont, jobban mondva, egy kérdés feltevése hiányzik számomra az interneten olvasható cikkekből: hogyan jutottunk el idáig, és most mi a teendő? Erre szeretnék adni egy lehetséges választ.

Hodász András atya írása

Az Ifjúsági Missziós Társulat 2017. szeptemberi találkozójáról 

2017. október 17.

Nagyon szerencsésnek tudhatom magam, hiszen részt vehettem az IMT-s (Ifjúsági Missziós Társulat) hétvégén.