Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

100 éve gyűltek össze először az indonéz püspökök 

Száz éve abból áll az indonéz egyház küldetése, hogy a reményt hordozza, és a püspökök missziója az, hogy vezessék „a remény közösségét”, amely „együtt jár az úton az egyház és a nemzet jólétéért”: ezt jelentették ki az indonéz püspökök a 100 éves jubileum alkalmából. 1924-ben találkoztak először az akkori indonéz vikáriusok és apostoli prefektusok.

 

A misszió mindenekelőtt 

„A misszió nem más, mint hogy az ember hagyja, hogy Jézus Krisztus magával ragadja, és megpróbál tükre lenni, akkor is ha kicsit homályos tükre, az Ő jóságának, ahova vezet minket az Ő Lelkének lehellete”. Ezt Giovanni Benetti atya az Afrikai Missziók Társaságának (SMA) a tagja írta, aki két éve él Beninben nevelőként a calavi Brésillac-lelkiség központjában.

Új plébániatemplomot építettek Lahore egyházmegyében és Szent József tiszteletére szentelték fel 

Ez egy Szent József tiszteletére felszentelt templom lesz, egy olyan hely, ahol a Mária-tiszteletet ápolják: a lahorei egyházmegye katolikus hívő közössége nagy számban vett részt a gujranwalai Szent József templom felszentelésén és megáldásán. Ezen a helyen az evangéliumot 70 évvel ezelőtt hirdették először ferences misszionáriusok.

 

Csökkenő születési arány: a katolikus egyház konkrét kezdeményezéseket és családtámogatást indít el 

A születési arány csökkenése nemzeti fontosságú téma és nyílt vita tárgya. A téma a koreai katolikus közösségben is különleges figyelmet kap, mivel a hívők mélyen elkötelezettek az emberi élet védelmében a fogantatástól kezdve.

 

Vendégként katolikus családoknál: a megszentelt életre való elhivatottság tanúi 

Evangelizálni és tanúságot tenni az Úrnak szentelt élet szépségéről: ebben a szellemben élnek Indonézia egyes területein a helyi papság tagjai és szerzetesei, akik néhány napig katolikus családok vendégei, és ott megmutatják a fiataloknak szent hivatásuk boldogságát. Papok, szerzetesek, nővérek és szeminaristák így mélyebb és intenzívebb dialógust élnek meg a laikusokkal, barátságot kötnek velük – meséli Francis Xavier Juli Pramana,  hitoktató és tanító. Ezzel a kezdeményezéssel szeretnének szembeszállni a papi és szerzetesi hivatások száma csökkenésével.

Addis Abeba metropolita érseke: „a béke az egyetlen kiút a gondokból az etióp nép számára” 

„Íme, a világ Ura feltámadt, fogadjuk be Őt, imádjuk és dicsérjük Őt mint a béke eszközét hazánk és népünk számára az Ő feltámadása fényében”.

 

Közeledik a Mária-hónap: online előjegyzések a sheshani Miasszonyunk zarándoklatokra 

Május közeledtével, amikor Isten népe különös intenzitással éli meg Szűz Mária iránti tiszteletét, megnyíltak az online előjegyzések csatornái a Sanghaj egyházmegyében lévő sheshani Miasszonyunk szentélyhez való zarándoklatokra.

 

A kínai katolikus közösségek imanapot tartanak a papi hivatásokért 

A kínai katolikus közösségek megünnepelték a 61. Imanapot a hivatásokért, szem előtt tartva Ferenc pápa szavait, aki éves üzenetében arra hívott mindenkit, hogy imádkozzanak azért, hogy minden pap kövesse Jézus, a Jó Pásztor lépteit, és hogy a családok támogassák otthonaikban új hivatások kivirágzását.

 

A Pápai Missziós Művek kápolnáját Boldog Pauline Jaricot-ról nevezték el 

Tadeusz Nowak, a PMM Hitterjesztés Műve ágazatának főtitkára „történelmi pillanatnak” nevezte a romániai PMM kápolnájának felszentelését Bukarestben április 20-án. Ez az első kápolna Romániában, amit Boldog Pauline Jaricot-ról, a Hitterjesztés Műve alapítójáról neveztek el.

 

Misszió a gyóntatószékben: Dominic Santamaria atya története 

Kb. háromszázezer szentmise, 8140 keresztelő és 748 esküvő. Már csak a liturgikus ünnepek száma is, amiket 2024 húsvétjáig ünnepelt, sokat elmond az Indiában született Dominic Santamaria életéről, akit 1970-ben szenteltek pappá Jeruzsálemben, és 1973 óta Kuvaitban él.

 

Két koreai pap indult el Ázsiába és Amerikába „ad gentes” misszionáriusként 

Két egyházmegyés pap kapott „ad gentes” misszionáriusi küldetést a szöuli főegyházmegyéből, hogy hirdessék az evangéliumot Guatemalában és Japánban.

 

Marcella Catozza nővér: „Szenved az egyház, de van egy kis reménysugár” 

„Nehéz az egyház helyzete Haitin” – mondja az észak-olasz származású szerzetesnővér, Marcella Catozza, aki 20 éve dolgozik itt.