Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

„Laudato si’”: a Szent Kolumbán Missziós Társaság tagjai indítani akarnak egy környezetvédelmi mozgalmat 

A Szent Kolumbán Missziós Társaság „Igazságosság, béke és teremtésvédelem” elnevezésű bizottsága egy új mozgalom keretében akar a „Laudato si” kezdetű enciklika elveinek megvalósításáért dolgozni: arról van szó, hogy az emberek életét védelmezzük a Fidzsi-szigeteken, hogy magának a szigetnek a túlélését biztosítsuk, amelyet veszélyeztet az éghajlatváltozás és a tengerszint emelkedése.

Új templom Nyugat-Pápuán, a hely, ahonnan béke és kiengesztelődés sugárzik 

Az új, Szent Józsefnek szentelt templom „legyen egy olyan közösség temploma, ahonnan béke és kiengesztelődés sugárzik Pápuán”: ez Pietro Pioppo érsek, apostoli nuncius üzenete, amit az ünnepi szentmisén mondott, mikor felszentelte Nyugat-Pápua Manokwari-Sorong egyházmegyéje Ayawasi nevű falujának új templomát.

Lisszabonból Szentpétervárra és azon túlra: az orosz katolikus fiatalok „folyamatos zarándoklata”, párbeszédben Ferenc pápával 

Egy „folyamatos zarándoklat”, ami Lisszabonból tart Szentpétervárra és elérkezik az Orosz Föderáció területén levő összes kis katolikus közösségbe, hogy senkit se hagyjanak ki.

Zuppi bíboros a moszkvai katolikus székesegyházban: rábíztam a béke misszióját a Vladimiri Istenanyára 

Matteo Zuppi bíboros vezette az ünnepi szertartást a moszkvai Szeplőtelen Fogantatás katedrálisban június 29-én, Szent Péter és Pál apostolok ünnepén, békemissziójának utolsó napján.

Új Jézus Szíve templomot szenteltek Wenzhou egyházmegyében 

„Ha az Úr nem építi a házat, az építők hiába fáradnak.” A 127. zsoltár szavai kísérték az új Jézus Szíve plébániatemplom felszentelését.

 

A burkina faso-i fiatalok készülnek arra, hogy magasra tartva hordozzák a hit fáklyáját és a nemzet színeit 

„Ez egy olyan alkalom a burkina faso-i fiatalok számára, hogy elmélyítsék a hitüket” – így határozza meg Valéry Sakougri atya az Ifjúsági Világtalálkozót, melyet Lisszabonban tartanak augusztus 1-6-ig.

A katolikus közösség megemlékezik azokról, és tiszteli azokat, akik életüket adták a Krisztusba vetett hitért 

A kis kambodzsai katolikus közösségnek legalább évente egyszer szüksége van arra, hogy megálljon, hogy tisztelje és emlékezzen azokra, akik életüket adták Krisztusért, ők a mai kambodzsai hívek „magjai és atyái”: ezzel a lélekkel vettek részt a katolikusok azon az ünnepen Kampong Thom tartományban, amit a polgárháború áldozatai emlékére tartottak, akik tanúságot tettek Krisztusról.

 

Nővérek vagy gerillák? A szalézi nővérek missziós kalandjai Kelet-Timor hegyei között 

„El akartam vinni Jézust az embereknek, ám ők vittek el engem Hozzá” - meséli el Maria Fe Silva nővér egy mondatban az életét.

A Torinói Misszionáriusok megválasztották a X. rendfőnököt: ő az első, aki afrikai származású 

James Lengarin atya a Torinói Misszionáriusok új rendfőnöke. A Kenyában született misszionáriust június 12-én választották meg a Torinói Misszionárius rend tizedik rendfőnökének, ő az első afrikai származású rendfőnök.

„Kicsi és szokásos tevékenységek” a kamilliánus misszionáriusoknak Flores szigetén, a kis indonéz „Vatikánban” 

„Szent Kamill ünnepe, 10 novícius belépése, 4 első hivatás, 23 fogadalommegújítás, 2 diakónus és 4 új pap. Itt próbálunk formában maradni a szokásos és kicsi tevékenységeinkkel” – írja Luigi Galvani atya, kamilliánus szerzetes, a maumerei egyházmegye elöljárója.

 

Kiutasították a nővéreket, akik egy oktatási központot vezettek 

Nemrég ünnepelték a Santa Luisa de Marillac Szakközépiskola 30. évfordulóját a nicaraguai Yalíban a Hijas de Santa Luisa de Marillac Kongregáció nővérei, akiket most erőszakkal távolítottak el a rendőrség által elfoglalt nevelési központból.

 

Felszentelték a minszki Assisi Szent Ferenc templomot 

Május 20-án Assisi Szent Ferenc tiszteletére felszentelték a belorusz főváros, Minszk új templomát. Az ünnepi szentmisén, melyet Belorusszia apostoli nunciusa, Ante Jozić érsek vezetett, részt vett számos püspök és különböző nemzetek diplomáciai képviselői is.