Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Húsz misszionárius nővér Kenyában az evangelizáció szolgálatában a nehéz körülmények között élő emberek mellett 

Nyomor, szárazság, idő előtti házasságok, árvák, idősek, emberi támogatás, evangelizáció – ez csak néhány a sok prioritás közül, amelyek a Kenyában dolgozó az Egyház Szociális Misszionáriusnőinek Kongregációjának a tagjait foglalkoztatják.

 

Keresztút Nigerben és a feltámadás: a misszionárius reménysége 

A húsvéti időben P. Rafael Casamayor megosztotta a „keresztutat”, amit minden pénteken végigjár az ő dossoi gyülekezete.  Ő az Afrikai Missziók Társaságának tagja.  „Amit mi Nigerben megélünk a dossoi keresztény közösségben, az egy keresztút, ami a feltámadáshoz vezet, a misszionárius reménységéhez” – írja P. Rafael.

Misszionáriusok által alapított egyháztól missziós egyházig 

„A 19 milliós lakosságnak kb. 40%-a katolikus, az egyes egyházmegyékben különböző, attól függően, hogy az evangelizáció hogyan ment végbe az egyes területeken” – mondja Mons. Ignatius Chama, Kasama érseke és egyben a zambiai katolikus püspökök konferenciájának elnöke.

 

Apostoli tevékenység és pasztorális szolgálat Közép-Vietnam fennsíkjain: „Közösségnek lenni” 

Az evangelizációs misszió és a pasztorális szolgálat nem könnyű Vietnam középső részén a fennsík hegyes vidékein. Itt különböző etnikai kisebbségek élnek szegény körülmények között, oktatás és fejlődés hiányában. Összesen 5,8 millió ember lakik ebben a tartományban, amiből kb. 1,1 millió katolikus.

Az első kínai bennszülött női szerzetesi kongregáció tagjai leteszik az örökfogadalmat 

Március 20-án, Szent József, a kínai misszió és a pekingi főegyházmegye Szent József kongregáció patrónusának ünnepén a kongregáció két szerzetesnője letette örökfogadalmát az érsek, Giuseppe Li Shan jelenlétében.

 

Több mint 1600 katekumen fog megkeresztelkedni Húsvét éjszakáján Malajziában 

852 katekumen készül lelkileg 2023 nagyböjtjében arra, hogy felvegye a keresztség szentségét a húsvéti vigílián, a Maláj-félsziget katolikus közösségeiből. A többi 789 Malajzia borneoi tartományából jön.

A misszió egy kaland, amit megér megélni 

„2022 januárjában átköltöztem Calaviba, Beninbe, a ‘Brésillac’ Központba, ahol az Afrikai Missziók Társaságának szeminaristái végzik noviciátusukat, két- vagy háromévnyi filozófiai és három- vagy négyévnyi teológiai tanulmányokat”. Giovanni Benetti atya mesél tapasztalatairól, amiket a fiatal szeminaristák között él meg.

Megszentelt életű nők száz éve a szegények oldalán 

A Ferences Mária Misszionárius nővérek száz éve vannak jelen Myanmarban, hirdetve az evangéliumot szóval, cselekedetekkel és életükkel, mindig az emberek mellett állva, főleg a legszegényebbek és legsebezhetőbbek mellett.

 

95 fiatal katekumen van a Phnom Penh-i közösségben 

Szimbolikusan kopogtattak az egyház ajtaján, hogy kérjék felvételüket a keresztelésre való felkészítés utolsó szakaszába. 95 fiatal kambodzsai katekumen a Phnom Penh-i apostoli vikariátus területén Nagyböjtben megkezdte a 40 napos utat, amely elvezeti őket a keresztség szentségéhez Húsvét éjjelén.

 

Szalézi misszionáriusok segítenek a tigréi háborús övezetben az első vonalban 

„Egyszerűbb lett humanitárius segélyt küldeni Tigrébe, és mi tudunk az embereknek segíteni, akiket a két éve tartó konfliktus érint” – mondja P. Hailemariam Medhin, a szaléziak afrikai-etiópiai tartományfőnöke a kongregáció legújabb segélyprogramjáról Etiópia északi részén.

 

Három nővér Timimounban 

Timimoun falu az algír sivatag közepén levő hasonló nevű oázisban található, 1200 km-re Algírtól délre. Lakosai között, akik mind muzulmánok, él Pauline, Bernadette és a másik Pauline, három nővér Burkina Faso-ból, akik 2014-ben érkeztek ide, követve keresztény hivatásukat.

Egy vallási intézmény kis külvárosi kórháza az emberek szolgálatában 

A „Joseph Strebler” kórház egy kis tábori kórház, amit 1952-ben alapított az akkori loméi apostoli vikárius, Joseph Strebler (SMA) a togói Noépéban.