Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: A Propaganda Fide 400 éve: kérjük Istentől a szilárd hit ajándékát, az első misszionáriusok példája nyománVissza a listához

2022. november 24.

A lelkipásztor elmondta, hogy a mai világban a hívek többségének ingadozó a hite, és az élet kihívásaival szembesülve mindenféle szektákhoz csatlakoznak, mert azok gyors megoldást kínálnak problémáikra.
Még rosszabb, hangsúlyozta az érsek, hogy a hívek egyre nagyobb számban hagyják el a katolikus hitet, mert nem elégíti ki szomjukat varázslatos vagy csodás jelenségek iránt. Tehát szükség van arra, hogy állhatatosak legyünk a hitben. Ugyanígy az egyháznak garantálnia kell, hogy az általa különböző szinteken nyújtott társadalmi szolgálatokban a fő cél a szolgálat mint az evangelizáció útja, ahogy az első misszionáriusok tették.
Idén a katolikus egyház a Hitterjesztési Kongregáció 400 éves jubileumát ünnepli, valamint a Pápai Missziós Művek Hitterjesztés Műve ágazata alapításának 200. évfordulóját, a három első PMM ágazat pápai státusszal való elismerésének 100. évfordulóját és Boldog Paolo Manna, a Missziós Unió alapítója születésének 150. évfordulóját is.
A tanzániai püspöki konferencia által szervezett ünnepségeken részt vettek püspökök, papok, szerzetesek, szeminaristák, hitoktatók, a PMM Szent Gyermekség Művéhez csatlakozott gyermekek, valamint a tanzániai kormányhivatalok képviselői.
Az első napon bemutatták a kongregáció történetéről szóló könyvet is. November 13-án ünnepi jubileumi szentmisét mutatott be Mons. Gervas M. Nyaisonga, Mbeya érseke, a tanzániai püspöki konferencia elnöke.

(Fides)